Vefk

vefk

İslam kökenli toplumlarda çok büyük ilgi görüp her zaman kullanılmış olan vefk uygulamaları insanların manevi anlamda kendilerini veya sevdikleri kişileri koruma altına almak adına her zaman büyük önem verdikleri uygulamalar olmuştur. Küçük kağıt parçalarının üzerine çizilen son derece ilginç bir çizim ile başlanan işlem daha sonra sürekli ve düzenli bir şekilde okunan dualar ile tamamlanır. Ancak işler tabi ki bu kadar basit değildir.

Çünkü vefk uygulamalarını yapan insanlar her zaman için kağıt parçasının üzerine her yöne doğru aynı adetlerde olacak şekilde kareler çizerler ve daha sonra bu karelerin içine özenle seçilmiş bazı sayılar yazarlar. İşte işin zor kısmı da budur. Çünkü seçilen bu sayılar hem sağdan sola hemde yukarıdan aşağıya doğru toplandığında aynı rakamı vermelidir. Bu sonucu vermeyen tüm işlemler yanlış yapılmış demektir ve mutlaka zaman geçmeden düzeltilmesi gerekmektedir.

Vefk uygulamaları hakkında birçok farklı kaynakta çok fazla bilgi yer aldığı için bu alana ilgileri olan insanlar her zaman kendilerini geliştirebilmektedirler. Özellikle birçok farklı vefk çeşidi olması ve yine yapılış şekillerinin kimi zaman farklılık göstermesi insanların vefk işlemleri konusunda doğru bir şekilde bilgi edinmelerini gerektirmektedir. Bu çizimler mutlaka bir kağıt parçasına yapılacak diye net bir kural yoktur. Aynı zamanda herhangi bir giysinin, teçhizatın veya farklı bir nesnenin üzerine yapılan vefk çizimleri de tarih boyunca kullanılmıştır.

Medyum Sezai

Exit mobile version